نام‌شناسی و ریشۀ واژه‌ها

این مطالب بخشی از کتاب دانشنامۀ نام‌ها و واژه‌ها نوشته اینجانب است. با ذکر منبع استفاده از این مطالب بدون اشکال است.

نام‌شناسی و ریشۀ واژه‌ها

این مطالب بخشی از کتاب دانشنامۀ نام‌ها و واژه‌ها نوشته اینجانب است. با ذکر منبع استفاده از این مطالب بدون اشکال است.

نام‌شناسی و ریشۀ واژه‌ها

عادل اشکبوس
استاد دانشگاه و دبیر دبیرستان‌های تهران
زبان‌شناس و پژوهشگر در ریشه‌یابی نام‌ها و واژه‌ها
دارای بیش از 50 تألیف از جمله بزرگ‌ترین فرهنگ کاربردی فارسی به عربی

خربزه یعنی میوۀ خوشبوی آبدارِ بزرگ که در عربی بَطّیخ در کُردی خَرویزَه در ترکی یمیش، گوهون یا گاوئین گویند. در فرانسه باستیک گفته می‌شود که به نظر همان بطیخ عربی است.
میوۀ خوشبودارِ کلان، چرا که «خَر» به معنای «کلان» و «بُزه» به معنای «میوۀ شیرین و خوشبودار» است. چون خربزه به نسبتِ اکثرِ میوه‌ها کلان و خوشبودار است؛ لِهٰذا به این اسم مُسَمّیٰ گردید. (غیاثُ اللُّغات) (آنَندراج).  دانش‌نامۀ نام‌ها و واژه‌ها. انتشارات مدرسه.
 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی