نام‌شناسی و ریشۀ واژه‌ها

این مطالب بخشی از کتاب دانشنامۀ نام‌ها و واژه‌ها نوشته اینجانب است. با ذکر منبع استفاده از این مطالب بدون اشکال است.

نام‌شناسی و ریشۀ واژه‌ها

این مطالب بخشی از کتاب دانشنامۀ نام‌ها و واژه‌ها نوشته اینجانب است. با ذکر منبع استفاده از این مطالب بدون اشکال است.

گیلاس

یافتن کلمۀ گیلاس در متون کهن فارسی مانند جستن نخود سیاه است. شاید به این دلیل که ریشه‌­اش فارسی نباشد.

در عربی «کَرَز» ، در ترکی استانبولی «کرس» ، در ارمنی «گیراس» ، در لاتین «کراسوس cerasus» ، در فرانسه  «cerise»، در انگلیسی « cherry» و در آلمانی « kirische» گفته می­‌شود.

در دیگر زبان های اروپایی نیز کمابیش این گونه است.

گفته می‌شود یکی از سرداران روم باستان آن را از آسیای کوچک به ایتالیا برد.

جالب است که در فرهنگ زبان عربی نام مشترکی برای آلبالو و گیلاس وجود دارد؛ امّا امروزه در گفتار مردم به آلبالو «کرز حامِض» و به گیلاس «کرز حُلو» می‌گویند. حامض یعنی ترش و حلو یعنی شیرین.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی